21 december 2018

Wat las ik de afgelopen maanden? | Boekenupdate Najaar 2018


Het is weer zover! Tijd voor een update met welke boeken ik de afgelopen maanden heb gelezen. Nu de feestdagen al in zich zijn wordt het de hoogste tijd voor mijn lees-hoogtepunten van de herfst.Heb je mijn vorige Boekenupdates gemist? Ik schrijf (ongeveer) elk kwartaal een blog over boeken. Wat las ik zoal? Welke boeken waren geweldig en welke boeken helemaal niets. Hier vind je al mijn leesupdates!

De cijfertjes

ik las in de afgelopen 3 maanden 10 boeken. Voor mijn doen is dat niet heel erg veel maar ook weer niet heel weinig. De meeste van deze boeken gaf ik een 8 (namelijk 5x) en er waren veel 7's (4x) maar ik gaf ook een boek een 6. Dat is dan ook gelijk het laagste cijfer dat ik heb gegeven.

De Toppers

Ik had de afgelopen maanden geen enorme uitschieters. Ik heb eigenlijk geen boeken gelezen waarvan ik dacht: ja dit is écht geweldig. Ik las dan ook weer amper boeken waarvan ik dacht blégh hier heb ik echt geen zin in. Maar goed: dit zijn mijn favoriete boeken van de afgelopen tijd.


 • Bidden wij voor Owen Meany - John Irving
 • Post voor mevrouw Bromley - Stefan Brijs
 • De serie: de boeken van de zieners - Robin Hobb
Mijn favoriet hieruit zijn toch wel de boeken van Robin Hobb, haar boeken zijn echt ontzettend goed. Ik las de laatste tijd ontzettend weinig fantasy omdat ik het niet meer zo voelde, maar deze boeken zijn echt heel goed geschreven. Alles klopt gewoon. De boeken van de zieners zijn echt goede boeken. zeker aanraders. 


De Floppers

Eigenlijk heb ik geen echt slechte boeken gelezen. Maar er moet er natuurlijk altijd eentje het minst leuk zijn. Voor mij was dat: Oom Oswald van Roald Dahl. Het boek was niet zo bijzonder, het sprak me niet aan en ik heb het eigenlijk alleen maar uitgelezen omdat het een ongelofelijk dun boek was. Dit boek is dus de 6 waar ik het eerder over had. Ik wil het geen onvoldoende geven, want slecht was het niet, maar echt leuk zou ik het ook niet noemen. Misschien ben ik ook wel gewoon 10 jaar te oud voor dit boek. 

Wat las ik nog meer?

Uiteraard zijn er dan ook nog de boeken die geen toppers waren maar ook zeker geen flop. Dus wat las ik verder zoal nog?

 • Immuun - Lori Andrews
 • De Fantastische meneer Vos - Roald Dahl
 • Arctisch Dagboek - Jelle Brandt Corstius
 • Reisgids voor moeilijke landen - Jelle Brandt Corstius

Nieuw op de te lezen lijst

En dat waren ze alweer, de boeken die ik las deze herfst. Maar ik heb ook nog een paar boeken gekocht voor mijn ereader die ik dus echt heel graag wil lezen. Wat is er nu zoal nieuw op mijn te lezen boeken lijst? 

 • An Absolutely Remarkable Thing - Hank Green
 • Taal voor de leuk - Paulien Cornelisse
 • Queen of Air and Darkness - Cassandra Clare
Eerlijk gezegd heb ik verder geen flauw idee van welke boeken ik allemaal ooit heb gedacht die ga ik nog lezen. Net als iedereen heb ik een onuitputtelijk bron te lezen boeken, ik schrijf ze bewust niet meer op ik kan ze toch niet allemaal lezen.

En nu ben je eindelijk aan het eind van dit ellenlange artikel over boeken. Ik hoop dat je er nog wat leuke tips uit hebt kunnen halen. Ik vind het altijd heel leuk om ze terug te kijken op wat ik heb gelezen. Sommige boeken was ik alweer vergeten.

Liefs, Anouk

- Wat was jou favoriete boek van de afgelopen tijd? -

2 opmerkingen:

 1. lekker gelezen dus :-) Ik las heel wat fijne boeken, weer wat toppers zoals die van Camilla Lackberg en Simon Beckett

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Ik vind het altijd leuk om te horen wat andere mensen lezen, deze schrijvers kende ik nog niet!

   Verwijderen