15 oktober 2018

13x Dingen die ik (bijna) niet meer koop als Minimalist | Minimalisme


Al een paar jaar doe ik aan Minimalisme, dat houdt niet in dat ik leef uit een rugzak en bijna niets meer aan spullen heb. Dat houdt in dat ik geen spullen bewaar die ik niet meer gebruik, en zo min mogelijk overbodige spullen heb. In dit process zijn er heel veel spullen gekomen die ik nu niet meer koop. Benieuwd wat dat is? Lees mee!


Flesjes water


Heel cliché, maar ik heb al jaren een dopper. Ik heb er zelfs al een versleten zo graag gebruik ik hem. Daardoor koop ik geen flesje water die vervolgens in keukenkastjes blijven zwerven omdat het zonde is ze na een keer gebruik weg te gooien.

Nagellak


Ik was toen ik een jaar of 15 was echt een nagellak hoarder. Ik had er meer dan 100. Sinds ik meer minimaal ben gaan leven heb ik geen nagellak meer gekocht. Ik had immers de wereld nagellak. Ondertussen heb ik mijn collectie gereduceerd naar een stuk of 12, die ik eigenlijk alleen in de zomer gebruik.

Washi Tape


Hetzelfde als wat voor Nagellak geldt, dat geldt ook voor Washi Tape. Ik had al zo ontzettend veel washi tape dat het gewoon niet meer klopte om er nog meer van te gaan kopen. Sindsdien heb ik wel heel veel tape opgebruikt. En ik hoop op termijn dat het weer in het kleine potje past waar ik ooit mee begon. Voor nu past dat net niet, dus ik blijf het niet kopen.

En wat valt er nog meer in diezelfde categorieën?

 • Notitieboekjes
 • Stickers
 • Papierblokken
 • Kaartjes
 • Oogschaduw
 • Kaarsen 
 • Parfum

Souvenirs


Vroeger vond ik dit iets belangrijks, iets tastbaars meenemen om te hebben als herinnering aan een reis. Toen ik echter ging opruimen bleek dat al deze dingen me weinig tot niets meer zeiden. Nu koop ik dus geen souvenirs meer om maar een souvenir te hebben. Ik koop dan liever iets wat ik toch al wou hebben, maar dan uit een ander land. 

Decoratie


Ik had ontzettend veel kleine frutsels voor op mijn slaapkamer. Maar ik merk dat ik het nu veel mooier vind om 2 toffe dingen bij elkaar te zetten dan om het helemaal vol te zetten met spulletjes die niet veel voor me betekenen. Dit koop ik dus ook bijna niet meer.

Kleren die net niet goed zitten


Mijn kledingkast heeft er ook aan moeten geloven. En ik wil hem graag netjes houden. De afgelopen jaren is mijn smaak ontzettend veranderd, dus mijn kledingkast ook. Ik koop nu alleen nog kleding als ik het echt super mooi vind, denk dat ik het vaak ga dragen en uiteraard moet het ook nog lekker zitten.

En dit was dan mijn lijstje met dingen die ik niet meer koop sinds ik minimalistisch probeer te leven. Ik vind het heel leuk om te zien hoe ik nu anders tegen dit soort dingen aankijk dan vroeger. En dat ik waarschijnlijk over een paar jaar er weer heel anders tegen aankijk.

Liefs, Anouk

- Zijn er dingen die jij vroeger wel kocht en nu niet meer? -

6 opmerkingen:

 1. Ik kocht vroeger ook bulten aan nagellak, maar tegenwoordig niet meer. Ik heb laatst bijna al m'n nagellak weggegooid en alleen de kleurtjes gehouden die ik écht leuk vind en écht gebruik. Plastic waterflesjes koop ik ook niet meer. Gebruik eigenlijk altijd mijn eigen flesje. Is ook veel fijner!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar jaar geleden heb ik ook alleen de kleurtjes gehouden die ik écht mooi vind. Kiezen is nu ook zoveel makkelijker geworden!

   Verwijderen
 2. Wat een fijn lijstje met producten die je inderdaad niet altijd in grote aantallen nodig hebt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor washi tape (en een aantal andere producten in dat lijstje, zoals parfum en notitieboekjes - oeps!) graag een uitzondering maak, maar met veel andere punten ben ik het helemaal eens. Plastic flesjes water vind ik sowieso geldverspilling ;) En met souvenirs heb ik wel geleerd om altijd even goed na te denken of ik ze thuis nog net zo leuk vind als in de souvenirwinkel. Ik heb bijvoorbeeld wel een NYC-trui, maar draag die nog steeds tijdens het sporten. Maar dingen als dure Londen-mokken en sleutelhangers kan ik gelukkig wel links laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ik maak ook wel uitzonderingen hoor. Zo heb ik een enorm zwak voor kerstdecoraties.

   Verwijderen
 3. Washi tape heb ik ook echt in overvloed.. ooit een keer tientallen van gekocht maar krijg het nooit meer op joh haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, ik heb al een jaar geen nieuwe gekocht maar ik blijf er super veel van hebben ;)

   Verwijderen