6 september 2018

De boeken van mijn zomer | Boekenupdate zomer 2018


Hoi hoi, september is al een paar dagen aangebroken en ik vrees dat het merendeel van de zomer nu toch echt achter de rug is (alhoewel de temperatuur nog heerlijk is). Het leek me daarom leuk om jullie mee te nemen in de boeken die ik de afgelopen zomer heb gelezen. Ik las een paar echte parels, en ook een afrader. Lees snel mee!


Het lijkt me leuk om ook deze boekenupdate (net als de vorige: Lees hem hier!) weer in lijstjes en cijfertjes te doen, want daar houdt ik zelf nou eenmaal heel erg van. Dus als eerste een paar feitjes op een rijtje: Ik las deze zomer tussen 26 juli en 31 augustus 10 boeken uit, waaronder 5 luisterboeken. Ik luisterde naar 4 (en een half) Harry Potter boek en ik gaf maar liefst 3 boeken een cijfer hoger dan een 8.

De Toppers van deze zomer


- Weerwater - Renate Dorrestein (9/10)
- Streken - Natalie Koch (9/10)
- Harry Potter and the pilosopher's stone - J.K. Rowling (8,5/10)

Alle 3 echte aanraders om te lezen. Alhoewel je als je een echte lezer bent Harry Potter vast al eens verslonden hebt. Streken is een roman over cellisten en Weerwater is een roman over wat er zou gebeuren als Almere als enige op de wereld zou achterblijven. Dat laatste boek vond ik het beste boek van deze zomer. Echt een topper.

De achten van deze zomer


- Harry Potter and the chamber of secrets - J.K. Rowling (8/10)
- Harry Potter and the prisoner of Azkaban (8/10)
- Harry Potter and the goblet of fire - J.K. Rowling (8/10)
- Hotel New Hampshire - John Irving (8/10)

Ben ik de enige die hier een trend ziet? Blijkbaar geef ik Harry Potter boeken consequent een 8. Maar omdat we die wel al kennen wil ik liever wat vertellen over het boek van Irving. Een ongelofelijk fascinerend fictief verhaal over het leven van een gezin. Er gebeuren allemaal dingen die eigenlijk te bizar zijn om waar te zijn, maar op zich wel echt zouden kunnen gebeuren. Heel leuk, heel bizar.

De Afraders


- De 100 - Case Morgan (7/10)
- De 100 dag 21 - Case Morgan (6,5/10)

Ik heb ze voldoendes gegeven, maar echt de moeite waard zijn ze niet. De 100, een futuristische Young Adult serie van Case Morgan. Er gebeurt te veel, er zijn te veel cliché moment. En elke keer dat er een plottwist is gaat het om een ruzie en maken ze het het volgende hoofdstuk weer goed. Ik twijfel of ik deel 3 nog uit ga lezen. Echt een afrader wat mij betreft.

En dan de laatste

- Van Moskou tot Medan - Jelle Brandt Corstius (7,5/10)

En toen was er nog een boek over op mijn lijstje dat nog niet aan bod is gekomen en dat is een boek met reiscolumns van Jelle Brandt Corstius. Wat mij betreft een aanrader, bizarre verhalen uit vooral Rusland. Die ook nog eens waargebeurd zijn. Ik ga zeker zijn andere boeken ook nog lezen.

En dit waren ze weer. Ik heb niet zoveel gelezen als ik had willen lezen. Vooral omdat ik met mijn schoonfamilie op vakantie was en dat heel anders was dan ik gewend ben. Maar ik heb door de luisterboeken toch nog wel heel veel kunnen lezen (nou ja luisteren).

Liefs, Anouk

- Hoeveel en wat lazen jullie deze zomer? -

2 opmerkingen:

 1. Lol ik kom hier terecht via een comment van je op Serpentgameplay lekker random.

  Anyways, toffe blog! Ik werk sinds kort in Almere, bij het ziekenhuis, dus Weerwater lijkt me een heel interessant boek! En Harry Potter <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat grappig dat je via Rick zijn video's helemaal hier beland bent! Weerwater was echt ongelofelijk fascinerend, zeker eens in beginnen!

   Verwijderen