22 juli 2018

Hoe staat het met mijn Leesdoelen? | Juli 2018


Een Lees Update. Omdat we nu toch aan het updaten zijn, leek een update van mijn leesdoelen wel leuk om mee te beginnen. Lezen is denk ik mijn allerliefste hobby en ik doe het heel graag. Dus vandaag deel ik hoeveel boeken ik heb gelezen, wat de leukste waren en wat de stomste. En nog wat andere getalletjes. Bereid je voor op een lange blog en lees lekker mee. 
Vorig jaar deed ik een maandelijkse leesupdate (tot juli) als je die nog terug wil lezen, je kan ze hier vinden. Van dit jaar heb ik op mijn blog natuurlijk nooit doelen opgesteld, maar voor mezelf heb ik wel het doel om dit jaar 52 boeken te lezen. Vorig jaar las ik er 56 en kwam dit dus helemaal goed, ik kan alvast verklappen dat ik dit jaar ook ruim voorloop. 

Een Overzicht


Januari - 6 boeken
Februari - 5 boeken
Maart - 7 boeken
April - 4 boeken
Mei - 6 boeken
Juni - 3 boeken
Juli (tot 20 juli) - 3 boeken

Maar wat las ik dit jaar? Ik hou een keurig lijstje bij in mijn bullet journal, ik kan je dus niet verwijzen naar mijn goodreads pagina, maar ik zal er zelf wat leuke statistieken uit gaan halen. Zo las ik tot nog toe (moment van schrijven 20 juli 2018) 34 boeken dit jaar. Hiervan las ik de meesten in mei, namelijk 7 boeken en het minste in juni, toen las ik er maar 3. 

De Toppers


De sterren stil - Natalie Koch (10)
Restore me - Tahereh Mafi (9,5)
Origin - Dan Brown (9)
De wereld volgen Garp - John Irving (9)
De Verwarde Cavia - Paulien Cornelisse (8,5)

Het leukste boek dat ik in de eerste helft van 2018 las was de sterren stil van Natalie Koch. Dit is het eerste boek in meer dan 2 jaar tijd dat ik 10 hartjes gaf. Op enkel herlezingen van favoriete boeken na dan, maar die had ik dus eigenlijk al eerder een 10 gegeven. Ik gaf ook nog een 9,5 aan Restore me van Tahereh Mafi. Verder gaf ik nog 2 9's namelijk aan Origin van Dan Brown en De wereld volgens Garp van John Irving. Voor het gemak hierboven ook nog even een lijstje.

De (soort van) Floppers


Het gedachtenkastje - Olaf Hoenson (5)
Het paard en de jongen, Narnia 3 - C. S. Lewis (6)
De reis van het drakenschip, Narnia 5 - C. S. Lewis (6)
Het wonderbaarlijke verhaal van Hendrik Meier - Roald Dahl (6)
De studie - Joelle Charbonneau (6,5)

Naast de leukste boeken vind ik het zelf ook altijd erg interessant om te lezen wat mensen nou helemaal niet leuk vinden. Ik geef zelf nooit hele lage cijfers aan boeken, dit komt ook omdat ik erg veel lees, veel leuk vind en vooral goed weet wat ik leuk vindt. Ik gaf tot nog toe dit jaar 1 onvoldoende namelijk aan Het gedachtekastje van Olaf Hoenson, een zelfhulpboek dat bij mij echt de snaar missloeg. Ik las hem alleen uit omdat het een dun boek is. De rest van mijn lage cijfers kan je in het

Wat ik nog meer kwijt wil


Ik heb in januari een E-reader aangeschaft, na me heel lang verzet te hebben want papieren boeken zijn toch echt de bom. Maar ik ben er zo ontzettend blij mee, ik kan nu altijd lezen waar en wanneer ik wil, als ik mijn boek uit heb kan ik meteen aan een nieuwe beginnen. En de accu gaat echt maanden mee. Ik heb de Kobo Auro H2O editie 2, het was niet de goedkoopste maar ik ben blij dat ik wat meer geld eraan uit heb gegeven. Veel E-readers hebben een 5.5 inch scherm, deze heeft een 6 inch scherm, en het formaat voelt daardoor veel meer als een echt boek, superfijn!

Verder wil ik nog even kwijt dat ik dit jaar de boeken van Claudia de Breij heb ontdekt, en ook de boeken van Jelle Brandt Corstius, als je de boeken van Paulien Cornelisse leuk vindt moet je de boeken van deze schrijvers ook echt lezen!

Dit was hem dan voor nu, want als ik nog meer feitjes ga noemen wordt het wel een hele lange blog. vooruit nog eentje dan ik loop nu 5 boeken voor op schema om mijn doel van 52 boeken te halen.

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten