12 augustus 2017

Boeken van Juli


Hier is hij dan eindelijk, het overzicht van de boeken die ik las in de maand Juli. Omdat ik op vakantie was heeft hij wat vertraging opgelopen, maar om het goed te maken heb ik ontzettend veel boeken gelezen!
Omdat ik zoveel boeken heb gelezen, waaronder 9 delen van de Grijze Jager serie, heb ik besloten om bij niet elk boek een beschrijving te geven. Wil je me iets vragen over een boek en wat ik er van vond, laat dan een reactie achter!

Boeken van Juli


De ruïnes van Gorlan - John Flanagan


De grijze jager serie. Ik had ze nooit gelezen omdat ik vond dat ik er te oud voor was, totdat een vriend zei dat het zijn favoriete boeken waren en hij deel 1 al 8 keer had gelezen. Hij had gelijk, ze zijn heel leuk. Niet heel bijzonder, maar heel leuk en ze lezen lekker weg. Je gaat daarom nog 8 (!) andere boeken van John Flanagan  zien in dit overzicht.

Kort samengevat: de serie gaat over Will en hij wordt een Grijze jager. Hij beleeft allerlei vreemde avonturen en maakt onderweg vele vrienden en vijanden. Echt een aanrader voor fantasy liefhebbers, helemaal als je nog wat jonger bent.

Harry Potter and the Chambre of Secrets - J. K. Rowling


Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik Harry Potter aan het herlezen ben. Ik vind ze weer super leuk en vind het heerlijk om de hele tijd te denken: Oh ja dat was ook zo. Of: Hoe heet deze persoon ook alweer in de Nederlandse versie van de boeken.

De brandende brug - John Flanagan


Deel 2 van de grijze jager, deze was ook weer leuk. Ik zal er verder niet te veel over zeggen want de basis van de serie blijft natuurlijk gelijk met deel 1.

Het ijzige land - John Flanagan


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - J. K. Rowling


En ook deel 3 van Harry Potter werd gelezen deze maand. Deel 3 vond ik niet zo leuk als deel 1/2 maar ik genoot alsnog heel erg van de nostalgie!

De dragers van het eikenblad - John Flanagan


Losgeld voor Erak - John Flanagan


De magiër van Macindaw - John Flanagan


Ik weet al niet meer welk deel dit is van de Grijze Jager, het zijn er veel te veel. Maar ik kan je wel vertellen dat dit boek een van mijn favorieten is tot nu toe!

De verwarde cavia - Paulien Cornelissen


Eerlijk is eerlijk, ik heb dit boek niet gelezen maar geluisterd. Nog nooit eerder had ik een luisterboek geluisterd, maar het is best wel leuk om te doen! De verwarde cavia is ingesproken door Paulien zelf en dat maakt het extra leuk. Je kan hem hier gratis vinden!

Het beleg van Macindaw - John Flanagan


Dit is mijn favoriet in de Grijze Jager serie tot nu toe! De personages in dit boek vond ik ontzettend tof, en de gekke plannetjes die ze bedachten super leuk.

De passievrucht - Karel Glastra van Loon


Anouk, las je ook nog iets anders dan kinderboeken deze maand? Jazeker! Ik las namelijk ook De passievrucht. Een heel intrigerend boek over een man die probeert uit te zoeken wie de vader van zijn zoon is. Het is heel bijzonder om te lezen en heel schokken wie de vader is.

Dit boek is een echte aanrader, echt een boek dat je gelezen moet hebben!

De koning van Clonmel -  John Flanagan 


Deel 9 van de Grijze jager, en ook de laatste waar ik jullie deze maand mee lastig zal vallen. Nog maar 3 delen te gaan en ik heb de hele serie uitgelezen. Ik kan niet wachten!

Het Rosie project - Graeme Simsion


Een verhaal over een autistische man die probeert een vrouw te vinden met het echtgenoot project. Rosie voldoet aan geen van zijn eisen maar ze worden verliefd, via vele omwegen en moeilijkheden komen ze uiteindelijk bij elkaar. Heel leuk en grappig om te lezen.

Het Rosie Effect - Graeme Simsion


Het vervolg op het Rosie Project. Rosie en Don zijn getrouwd en wonen samen in New York. Alles gaat goed totdat Rosie onverwacht zwanger wordt. Bijna drijven ze uit elkaar, maar zetten ze hun huwelijk op het spel of komt het allemaal weer goed? Niet zo leuk als het 1e deel, maar ook zeer zeker de moeite waard.


Currently Reading


Blauwe ogen  - Joanne Harris Ik ben nog niet zo ver in dit boek en eerlijk gezegd vind ik hem tot nog toe niet heel erg leuk. Het gaat over een man en die schrijft fictie verhalen over moorden en moordenaars. Heel bizar, een beetje te als je mij vraagt. Wie weet zie je hem nog terug als gelezen boek, misschien ook wel niet.To Read List


Deze maand heb ik zowaar een paar boeken die ik echt graag wil lezen! Waaronder uiteraard, Harry Potter en de Grijze jager.

Harry Potter and the Order of the Phoenix - J. K. Rowling

Lord of Shadows - Cassandra Clare

De keizer van Nihon-Ja - John Flanagan

En dit was hem dan eindelijk voor deze maand. Het is een ontzetend lang artikel geworden, maar ik ben heel enthousiast over alle 14 boeken die ik heb gelezen de afgelopen maand. 

Liefs, Anouk

p.s. In Augustus heb ik al 5 boeken gelezen waaronder een paar hele leuke thrillers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten