vrijdag 2 juni 2017

Faux Calligraphy Tutorial


In mijn Bullet Journal gebruik ik graag Faux Calligraphy. Dit is een techniek waarmee je met elke pen een calligraphy uiterlijk kan geven aan je handschrift. Het is een supermooi effect en heel makkelijk te leren!


Begin met het schrijven van een simpel woord of een enkele letter om te oefenen. Schrijf het woord vooral wat groter en wijder dan normaal. Als je het woord geschreven hebt kan je kijken welke lijnen naar beneden gaan.

Om duidelijk te maken wat ik daar mee bedoel heb ik op bovenstaande foto, pijlen getekend bij de lijnen die naar beneden gaan.


Nadat je hebt gekeken welke lijnen je naar beneden schrijft teken je een extra lijn naast. Een stukje er vanaf zodat je bovenstaand effect krijgt. Hierom is het belangrijk dat je wat groter schrijft dan normaal, anders heb je niet genoeg ruimte voor de dikkere lijnen.


De laatste stap is super makkelijk, het enige wat je nu nog hoeft te doen is de ontstane ruimtes in te kleuren. En klaar is je faux calligraphy.
Het is niet heel erg moeilijk om dit onder de knie te krijgen, je moet even wennen. Als je het eenmaal door hebt is het heel erg makkelijk en het resultaat is super mooi en het lijkt net alsof er superveel werk in zit.

Veel succes met het proberen en oefenen van Faux Calligraphy. Oefening baart kunst!

Liefs, Anouk

1 opmerking: