30 juni 2017

Boeken van Juni


Morgen begint de maand juli, en dat betekent natuurlijk dat het nu weer tijd is voor mijn boeken overzicht van de maand juni. En wat heb ik veel gelezen de afgelopen maand, kijk snel mee!

Boeken van JuniHalf Zwart - Sally Green

Het 1e deel van een hele toffe Young Adult serie. Het is echt een toffe serie voor Fantasy liefhebbers, het verhaal gaat over Nathan die een halve zwarte heks is, daardoor wordt hij veroordeeld tot een slecht mens. Bijna las ik dit boek niet, ik had namelijk per ongeluk eerst deel 2 meegenomen, zoals ik vorige maand vertelde, van de bieb, toch besloten deel 1 ook maar te lezen.

Echt een aanrader, ik gaf dit boek 3 van de 5 hartjes.

Half Wild - Sally Green

Deel 2 uit de bloedstollende serie over Nathan. Dit boek nog beter dan deel 1 waar ik al razend enthousiast over was. Een van de geweldige aspecten aan deze serie vindt ik dat heel subtiel homeseksualiteit erin verwerkt wordt, het geweldige daaraan? Er wordt geen woord aan vuil gemaakt, het is gewoon zo.

Een heerlijk boek om te lezen, een geweldig vervolg. ik gaf dit boek 3,5 van de 5 hartjes.

Half Licht - Sally Green

En ik las, uiteraard, ook nog het 3e en laatste deel van deze bloedstollende serie. Dit boek overtrof met kop en schouders de eerste 2 boeken. Het einde was onverwacht en ik vond hem heel erg tof.
Al met al zou ik zeggen ga zeker de Half Zwart - serie van Sally Green lezen, want het is echt de moeite waard.

Ik gaf dit boek 4,5 (!) van de 5 hartjes.

Lady Midnight - Cassandra Clare

Eerlijk is eerlijk, dit boek ging ik niet lezen. Waarom niet? Omdat ik wist dat ik hem fantastisch zou vinden en dat ik dan moet wachten op deel 2 (die is net uit gekomen) en deel 3. En als ik ergens een hekel aan heb is het wachten. Maar toch ben ik gezwicht toen ik het boek bij de Bieb tegenkwam. En hij heeft me niet teleurgesteld. Ik ben weer heel erg onder de indruk van dit boek van Cassandra Clare, en deel 2 ga ik zeker in het engels kopen want ik kan niet wachten om hem te lezen.

Ik gaf dit boek 4 van de 5 hartjes.

Het rijk van Jegorov - Manuel Moyano

Ik wou wat anders lezen, ik heb de afgelopen maand super veel Young Adult Fantasy boeken gelezen en nu wou ik wat anders. Met die gedachte ging ik naar de bieb en ik kwam thuis met o.a. dit boek. Dit science fiction verhaal gaat over wat er zou gebeuren als er een middel voor onsterfelijkheid wordt ontdekt, een klein nadeel, je sterft een hele pijnlijke dood als je er mee stopt. Een heel bijzonder verhaal over hoe iets onschuldigs heel groot en gevaarlijk wordt.

Alweer een echte aanrader, ik gaf dit boek 3,5 van de 5 hartjes.

Currently Reading


De Test - Joelle Charbonneau

Dit boek heb ik van een vriendin geleend, en ik ben er nog maar net in begonnen nu ik dit schrijf. Het is een boek vergelijkbaar met The Hungergames en The Mazerunner en ik ben erg nieuwsgierig. Ik ben vrij zeker dat hij volgende maand terugkomt als een gelezen boek.

To Read List


Anouk, staat deel 2 van Harry Potter nou nog steeds op je To Read list? Ja, erg hè? Ik wil hem heel graag lenen, helaas is hij uitgeleend bij de bieb, ik heb hem 1,5 maand geleden gereserveerd maar hij is er nog niet. nog even geduld dus.

Harry Potter and the Chambre of secrets - J. K. Rowling

Lord of Shadows - Cassandra Clare

En dit was hem alweer voor deze maand. Ik heb heerlijk gelezen de afgelopen maand en ik hoop dit door te zetten in Juli. Ik ben bijna weer op schema met mijn doel van dit jaar ik heb nu namelijk 21 boeken gelezen in de 26 weken die dit jaar tot nu toe telt.

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten