5 april 2017

Boeken van Maart


Een nieuwe maand, dat betekend een nieuwe blogpost over alle boeken (6 stuks!) die ik heb gelezen de afgelopen tijd. En het waren een boel boeken in Maart!

In mijn Bullet Journal hou ik bij wat voor boeken ik lees en geef ik ze ook een rating van 1-5 hartjes. Deze rating staat achteraan bij de gelezen boeken.

Boeken van Maart


Tales from the Shadowhunters Academy - Cassandra Clare

Een boek voor de liefhebbers van The Mortal Instruments serie. Dit boek is namelijke en comppanion van die serie. Het gaat verder op het einde van het verhaal, de hoofdpersoon is Simon en hij gaat naar de Shadowhunters Academy (zoals de titel al zegt). Meer zal ik er niet over zeggen, want ik wil ook niet te veel spoileren over de anders series van Clare. Ik vond hem in elk geval super leuk!

Ik geef dit boek 4/5 hartjes.

De Schroeiproeven / De Doodskuur - James Dashner

Mocht je niet bekend zijn met deze 2 boeken dan heb je vast wel gehoord van het 1e deel van deze serie: De Mazerunner. Ik las deel 1 ongeveer een jaar geleden en las de serie deze maand eindelijk uit. Ik vond de serie super goed en wil graag nog meer boeken lezen van James Dashner, ik ben onder de indruk van deze schrijver!

De Schroeiproeven kreeg van mij 4/5 hartjes, de Doodskuur kreeg er 3,5/5

Hygge, de Deense kunst van het leven  - Meik Wiking

Vorige maand verteld ik al dat ik dit boek graag wou gaan lezen. En dat heb ik gedaan. Ik vond het leuk om te lezen hoe denen leven en wat hun gelukkig maakt. Maar ik weet nog niet zo goed of ik het boek de hype waard vindt, want heel bijzonder was het nou ook weer niet.

In mijn BuJo gaf ik dit boek 3/5 Hartjes.

In Transit - Margaretha van Andel

Een Nederlandse schrijver, Young-Adult en ook nog Scifi. Dat hoor je niet zo vaak, toen ik de achterflap las was ik meteen benieuwd. Het boek is een toekomstroman over de evolutie van de mens, ik kan alleen maar zeggen dat ik het in een ruk heb uitgelezen en dat ik het een ontzettende aanrader vindt.

In mijn Bullet journal heb ik dit boek een 4,5/5 gegeven.

De lessen van Loki - Joanne Harris

Dit boek leek me wel leuk toen ik hem tegenkwam in de bieb, maar hij bleek nog veel leuker dan ik had verwacht. Dit boek is een verhaal over de grote bedrieger van de Noorse Mythologie. Ik heb heel erg genoten van het lezen van dit boek, mede doordat een vriend heel veel van Noorse Mythologie bleek te weten en ik voor de verandering eens met iemand kon praten over een boek dat ik aan het lezen ben. Ik kan jullie wel zeggen dat dit boek sterk overeenkomt met de originele verhalen!

Ik geef dit boek 4/5 hartjes.

To Read List


In april ben ik weer van plan om zoveel mogelijk boeken te gaan lezen. Ik heb 1 boek niet af kunnen strepen vorige maand dus die staat er weer op, en ik heb hem natuurlijk aangevuld.

Harry Potter and the filosopher's stone - J. K. Rowling

The kill order - James Dashner

En dit was hem alweer voor deze maand. Ik ben bang dat ik heel veel boeken ben vergeten op mijn kleine To-Read list. Maar ik beloof bij deze dat ik nog een keer een goede To-read list ga schrijven en daar een uitgebreide blogpost over maak!

Liefs, Anouk

Wat was jou favoriete boek van Maart?

2 opmerkingen:

  1. Leuk! :) Mijn favoriete boek van Maart was 'Book Scavenger' :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb je blog erover gelezen, en dat boek moet ik ook zeker onthouden om te lezen!

      Verwijderen