9 november 2016

5 tips voor een duurzamer leven


Hoi allemaal, het leuk me leuk om een keertje een blog te schrijven over hoe je een beetje duurzamer kan leven, ik vind dit zelf belangrijk, maar ik merk dat ik het vaak toch niet doe. Dus bij deze deel ik tips met jullie die ook een reminder voor mezelf zijn.

1. Zet je bankafschriften stop.

Ik kreeg heel lang van de bank elke maand een bankafschrift thuisgestuurd. Ik wist helemaal niet dat je deze gewoon stop kon zetten, dus misschien wist jij dat ook wel niet. Ik heb mijn bankafschriften stopgezet en de app van mijn bank gedownload. Zo bespaar ik papier en inkt, maar kan ik nog steeds zien hoeveel geld er op mijn rekening staat. 2 vliegen in een klap.

2. Koop vaker iets tweedehands of maak het zelf

We kopen heel veel dingen nieuw terwijl ze vaak ook nog heel goed tweedehands te krijgen zijn of makkelijke te maken zijn. Neem eens een kijkje in je lokale tweedehands winkel of ga naar een rommelmarkt. Super leuk om te snuffelen en wie weet vind je hele leuke kleren/meubels voor ontzettend weinig geld. En als het niet helemaal naar jou smaak is: een likje verf doet wonderen. nog een pluspunt: het is ook nog eens goed voor het milieu.

3. Ruim je afval op!

Voor mij is het heel normaal om altijd mijn afval in de prullenbak te gooien, maar dit is niet voor iedereen zo. Hoe vaak ik wel niet rommel op de grond zag liggen in de aula van mijn middelbare school of langs de snelweg. Zo moeilijk is het niet om het mee te nemen en het in de 1e de beste prullenbak te gooien.

4. Afval scheiden in je slaapkamer

Sinds kort moeten wij plastic scheiden thuis. En daarom wou ik ook graag wat meer mijn afval gaan scheiden op mijn slaapkamer. Het is heel makkelijk om een kleine doos op je kamer neer te zetten voor oud papier. Of een extra kleine prullenbak voor plastic/rest afval (daar ben ik nog naar op zoek, dus als je tips hebt laat het me weten!)

5. Duurzaam eten

Heel veel van ons eten komt van plekken aan de andere kant van de wereld en wordt verbouwd met stoffen die ontzettend slecht zijn voor het milieu, bijvoorbeeld kunstmest. Of denk eens aan palmolie waar heel veel regenwouden voor zijn gekapt! Dat moet toch anders kunnen, en het is tegenwoordig heel makkelijk om vaker een duurzame of zelfs biologische maaltijd te eten!

Dit zijn mijn 5 tips om heel makkelijk een beetje duurzamer te leven. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kan doen voor een betere wereld. Er zijn ook hele leuke blogs over die ik graag lees zoals www.ikbenirisniet.nl of www.degroenemeisjes.nl

Liefs, Anouk

2 opmerkingen:

  1. Hé, wat een goed artikel! Ik heb mijn bankafschriften al een hele lange tijd terug stopgezet. Keek er toch nooit op, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had precies hetzelfde, ze gingen rechtstreeks het oud papier in!

      Verwijderen