28 september 2016

Review | Brush pens van de Action


Ik ben al een poosje opzoek naar Brush pens. stiften met een kwastje aan het uiteinde. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik ze afgelopen week gewoon bij de action zag liggen! Ze waren ontzettend goedkoop (€0,99) dus ik besloot ze mee te nemen met het excuus dat ik ze ging reviewen voor mijn blog. Lees snel mee.


Dit zijn de kleuren die ik heb gekocht. Ze hadden meerdere sets met verschillende kleuren. Een set kost €0,99 en er zitten 4 stuks in. Het is dus in elk geval ontzettend goedkoop.

Op het eerste gezicht ben ik helaas niet heel erg enthousiast. Toen ik ernaar keek vielen me namelijk al een paar dingen op

 • de punten van de stiften zijn niet mooi gelijk. Sommige hebben rare langen haren uitsteken en andere hebben gewoon allemaal haren de andere kant opstaan. 
 • De kleur van de huls van de stift komt niet overheen met de kleur van de punt. 1 van mijn stiften had een lichtblauwe huls en de stift was lila kleurig. erg vreemd, paars en blauw zijn in mijn ogen toch wel echt andere kleuren.

Hier zie je letters die ik met deze stiften heb geschreven. En ik heb er nog meer soorten letters mee geprobeerd maar ik vind het niet geweldig werken. De penseelpuntjes van deze stiften werken gewoon niet fijn en glijden niet soepel over het papier. Je schiet heel erg snel uit en dat wil je niet.

Ook de inkt is niet geweldig, de pigmentatie is superslecht. De kleur is heel licht, de geel is in natuurlijk licht zelfs amper zichtbaar. (bovenstaande foto is bewerkt)


Ik wou heel graag dat dit een geweldig product was geweest, maar dat is het niet. Het is niet super slecht en om gewoon mee te kleuren zijn ze prima. Maar om ze te gebruiken voor faux calligraphy of om andere mooie patronen mee te maken (waar een brush pens voor is) wil niet goed.

Jammer.

Liefs, Anouk

Hebben jullie de Brush pens van de Action wel is geprobeerd?

5 opmerkingen:

 1. Ik had precies hetzelfde deze week. Helemaal enthousiast maar helaas, het viel toch een beetje tegen. Wel heb ik gemerkt dat, als je voorzichtig de dop erop doet, de haren van de puntjes minder splijten. Ook heb ik nu maar gewoon geaccepteerd dat het pasteltinten zijn, dan zijn ze best leuk. Je kunt variëren met het scheef houden van de stiften en de snelheid van tekenen, dan komt er nog wat levendigheid uit. Maar inderdaad, een echte brushpen zoals die op jouw en mijn lijstje staat... daar voldoen ze niet aan. Nog even verder rondkijken dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tips! Daar ga ik nog even mee proberen om te tekenen, wie weet lukt het me dan wat beter (:

   Verwijderen