16 september 2016

5 x Tijd besparen met MinimalismeAfgelopen voorjaar las ik het boek 'the life-changing magic of tidying up' van Marie Kondo. Wie heeft er niet van gehoord? Daarna ben ik heel erg veel spullen weg gaan doen, en ben ik me meer gaan verdiepen in minimalisme. Vandaag vertel ik hou ik tijd bespaar met minimalisme!

Laat ik eerst even duidelijk maken: Ik vind mezelf absoluut (nog) geen minimalist, maar ik ben wel veel minder materialistisch dan dat ik ben geweest.

Een minimalistische levensstijl kan je heel erg veel tijd besparen. Hoe dan? dat leg ik je in dit artikel uit.

Kwijtgeraakte spullen 


Met minder spullen, kan je minder spullen kwijt raken. Je weet beter waar je spullen zijn omdat je van minder spullen hoeft te onthouden waar ze zich exact bevinden. Bedenk eens hoe vaak je tijd verspilt aan het zoeken van sleutels in je handtas, als je tas wat leger (en dus minimalistischer) zou zijn hoef je minder lang te zoeken. Dit bespaart tijd en frustraties.

Concentratie


Sinds ik de Konmari methode heb uitgevoerd is mijn bureau veel leger. Doordat er minder spullen op mijn bureau liggen ben ik tijdens het leren en bloggen veel minder snel afgeleid. Met als gevolg dat ik tijd overhoud voor andere dingen.

Schoonmaken


Heel veel spullen, betekend heel erg veel stof. Natuurlijk is het omgekeerd dan ook waar. Minder spullen ,betekend minder stof. Dit scheelt tijd met schoonmaken. En dat niet alleen, als er minder spullen zijn die op de vloer liggen als jij wilt stofzuigen of dweilen dan ben je daar ook sneller klaar mee. Is het aanrechtblad in de keuken leger? Dan is die ook sneller schoon. etc.

Opruimen


Totdat ik ging ontspullen had ik altijd heel erg veel spullen rondslingeren, als ik dan goed ging opruimen kostte dat me wel de hele dag, alleen voor mijn slaapkamer! Nu ik minder spullen heb, is het veel makkelijker om mijn spullen op te ruimen als ik ze heb gebruikt, en gaat het opruimen ook vele malen sneller.

Outfit


Mijn klerenkast is doordat er minder in zit dan vroeger ook veel netter dan vroeger. Dit maakt het veel makkelijker om een outfit uit te kiezen. Doordat er alleen maar kleren inzitten die ik echt leuk vind, kan ik ook beter keuzes maken. En natuurlijk bespaart dit tijd.

En nu hoor ik je denken? Al deze dingen besparen mij toch maar een paar minuten per dag. Ja, dat klopt, maar als je elke dag 10 minuten overhoudt, dan heb je aan het eind van de week 1 uur over om iets te doen wat je echt leuk vind. Bijvoorbeeld om lekker uitgebreid in bad te gaan, of om zonder schuldgevoel een serie te kijken!

Ik wil in de toekomst nog meer blog gaan schrijven over ontspullen en minimaliseren, want er zijn nog veel meer voordelen naast de tijdbesparing! Laat even in de reacties weten of jullie dit leuk zouden vinden.

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten