24 augustus 2016

DIY Houten Magneten


Vandaag heb ik een ontzettend leuke DIY voor jullie. Namelijk hoe je zelf je eigen magneten kan maken. Het is super makkelijk om te doen en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat heb je nodig?


  • Magneten, zoveel als jij wilt.
  • Versiering voor de magneet: Houtjes, knopen, enz. 
  • Sterke lijm. Ik gebruik Bison Kit.

Ik heb kleine 'plakjes' hout gebruikt voor deze magneten. Deze heb ik zelf gezaagd van een dikke tak. Hiervoor heb ik een zaag en een verstekbak gebruikt. Dit is super makkelijk en ik weet zeker dat iedereen dit kan. 

Let op: Ben je nog jong, vraag hierbij dan hulp aan je ouders. 

Wat ga je doen?


  • Pak de lijm erbij en doe een beetje lijm op de achterkant van de magneet.
  • Druk de magneet stevig op je hout, knoop etc. Te veel lijm is niet erg, dit droogt wel op en omdat het aan de achterkant zit, zie je er niets van. 
  • Laat het goed drogen.

Zo makkelijk is het! Het is een klein projectje, maar het kan echt verschil maken op je magneetbord. Want hoe leuk is het om unieke magneten te hebben, en te kunnen zeggen dat je die zelf hebt gemaakt!

Ik vond het super leuk om ze te maken, ga jij het ook proberen?

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten