vrijdag 15 juli 2016

DIY | Watercolor Wasco Art


Vandaag heb ik een hele leuke DIY voor jullie, namelijk het maken van 'kunst' met waterverf en wasco, super simpel en makkelijk. En ik denk dat het ook heel erg leuk is om met kinderen te doen!Wat ben je nodig?


  • Papier
  • Wasco
  • Water
  • Waterverf + kwasten


Voordat je gaat beginnen met je daadwerkelijke project ga je eerst kijken wat voor kleuren goed bij elkaar passen. Bij mijn wasco bleek Geel en Groen heel goed te werken en Paars en Rood helemaal niet. Probeer gewoon een beetje uit dan vindt je vanzelf een combinatie die je mooi vindt!

De Waterverf hecht niet aan de wasco, dit zorgt voor een leuk resultaat.


Begin met het maken van je ontwerp. Ik deed dit uit de losse pols, maar je zou het ook eerst met potlood kunnen tekenen. 

Zorg dat je goed hart drukt met de wasco, dit geeft het beste resultaat!


En vervolgens ga je met waterverf over de Wasco heen, De verf hecht niet aan de Wasco waardoor je een heel erg tof resultaat krijgt. Ik vind dit zelf een hele leuke manier om te werken met waterverf. Het is heel makkelijk en je krijgt hele toffe resultaten.

Het lukte mij niet in een keer, maar uiteindelijk was ik tevreden, laat het me weten als je dit ook gaat proberen!

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten