21 mei 2016

Kwarktaart | Jummy of jakkie? | Door Evau

Kwarktaart zeg je? Dat is toch altijd jummy! Ik moet zeggen, ik heb nog nooit kwarktaart gegeten die ik niet lekker vind, niet dat ik nou zo vaak kwarktaart eet. Maar ik gebruik een mix van de Albert Heijn, dus het is geen recept wat ik vandaag geef, maar ik ga laten weten wat ik van deze mix vindt!
Dit is de mix die ik ga gebruiken:


Je ziet duidelijk staan wat je zelf er nog bij moet kopen, maar ik ik vertel nu al dat ik ook 100 gram yoghurt extra in het kwark beslag heb gedaan, omdat ik het erg zoet vond, wat het daarna ook nog steeds wel was. Op de achterkant van de verpakking staat één van de duidelijkste beschrijvingen voor een bereiding die ik ooit op een verpakking heb gezien, dus dikke duim daar voor.


Als je het doosje openmaakt, vind je twee zakjes. In het ene zakje zit de bodemmix, daar staat het ook op en ik nam aan dat in het andere zakje dan het 'kwarkbeslag' poedertje zat. Ook zit er al een bakpapiertje bij, met een enorm schattig randje. Een beetje raar dat de bakpapiertjes altijd te klein zijn en de helft van het beslag er gewoon boven zit, maar misschien heb ik gewoon een te grote springvorm gebruikt. 


Hieronder de verdere benodigdheden uitgestald, behalve het water, want ik hoop dat iedereen daar wel aan kan komen ;)


Aardbeien staat niet bij de benodigdheden, maar die kun je als bonus er op en/of er tussen doen natuurlijk. Maar ja, als je niet van aardbeien houdt, zou je er net zo goed bananen op kunnen leggen vind ik.


De extra yoghurt die ik heb toegevoegd, hoeft natuurlijk niet, maar ik laat toch even zien welke yoghurt ik heb gebruikt, uit zo'n emmer:


Nu gaan we het stappen plan op de verpakking maar gewoon volgen: smelt de boter. Ik heb dit in een pannetje gedaan, maar het kan ook in de magnetron, zou je even moeten opzoeken hoe dat moet, of je weet het al natuurlijk.


En het bakpapiertje in de springvorm natuurlijk:


Lekker smelten die boter:Nu kan je de bodemmix in het pannetje doen, het vuur mag al uit, maar let op de pan is heet, en ja, dat heb ik geweten.


Nu kan je de mix over de springvorm verdelen:
en daarna moet je het nog wel even goed aandrukken trouwens.

Vervolgens doe je 400 ml water in een beslagkom, waar je vervolgens het witte poeder uit het andere zakje door doet: als je dit witte poeder in het water gooit wordt het opeens roze, echt knal roze!

Lekker luchtig mixen:

Slagroom erbij:

Het krijgt nu al iets meer de goeie lief roze kleur:

Nog meer slagroom erbij: (ik had twee bekertjes van 125 ml)

Oeh kwark erbij!

Nu is de kwarksmurrie klaar:

Nu heb ik de helft van het beslag boven op de bodem gedaan en daarna wat aardbeien gesneden en er op gelegd:


Nu kan de rest van het beslag er ook op en nog meer aardbeien voor er boven op!

Yeaay het eindresultaat! Nou ja, bijna, want hij gaat nu nog voor minstens een uur in de koelkast. 

En na een paar uur in de koelkast:

Ik heb natuurlijk geproefd en ik vond de taart erg lekker. De dag nadat ik het had gemaakt was hij zelfs nog lekkerder, dus dat is een tip. Eindoordeel:

2 opmerkingen: