vrijdag 6 mei 2016

Art Tutorial | Promarkers (Alcohol Markers) mengen | Groen


Vandaag laat ik zien dat je met alcohol markers, bijvoorbeeld promarkers, supermakkelijk kleuren kan mengen om de gewenste kleur te krijgen. Ik laat vandaag zien hoe je met 3 stiften wel 4 kleuren groen kan maken!


Ik gebruik Promarkers voor deze tutorial, mijn promarkers zijn nog van Letraset maar ze zijn overgenomen door Winstor en Newton, de nieuwe verpakkingen zien er anders uit, maar de kleuren en kleurnamen zijn nog exact hetzelfde als voorheen.


Promarkers zijn markers op alchoholbasis, dat betekend dat ze niet het papier 'opeten' zoals gebeurd met stiften op waterbasis. Door deze eigenschap kan je heel fijn kleuren mengen en oneindig over elkaar heen kleuren!

Ik gebruik 3 kleuren promarkers namelijk:

  • G267 - Bright Green
  • C847 - Cyan
  • Y657 - Yellow

Hierboven kan je zien welke kleuren ik heb gemengd om 3 nieuwe kleuren groen te maken. 

Bright Green + Cyan = een donkerdere kleur groen
Bright Green + Yellow = een gelere groen
Cyan + Yellow = een heldere kleur groen.

Zoals je ziet is het heel makkelijk en kan je op deze manier natuurlijk nog veel meer kleuren maken, roze en geel maken bijvoorbeeld oranje en ga zo maar door. 

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze uitleg hoe je kleuren kan mengen met alle alcoholmakers. Het is heel makkelijk en je kan daardoor meer kleuren maken met veel minder stiften, en dat is fijn want alcohol markers zijn aardig aan de prijs.

Veel succes, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten