donderdag 10 maart 2016

DIY PomPom Deel 1 | Kartonnen mal


Vandaag heb ik een supertoffe DIY voor jullie namelijk hoe je zelf een PomPom kan maken. Dit is deel 1, hierin laat ik zien hoe je een pompom kan maken met een kartonnen mal. In deel 2 zal ik laten zien hoe je pompoms maakt met je vingers en in deel 3 hoe je ze maakt met een vork!


Om PomPoms te maken ben je maar een paar dingen nodig. Wol, een donutvormige mal die je knipt uit karton en een schaar.Wind het draad net zo lang om de twee donuts tot je zoiets heb als op de tweede foto.


Als je dat heb gedaan kan je het open gaan knippen. Je moet even priegelen met je schaar om tussen de twee schijven te komen. Dan knip je het open zoals op de bovenstaande foto. Dit gaat het makkelijkst met een kleine dunne schaar.Tussen de twee kartonnetjes door trek je na het openknippen een stukje wol. Hier leg je een stevige knoop in. Daarna kan je de dontuvormige kartonnetjes van de pompom aftrekken en hergebruiken. Je moet je pompom nog een beetje in model brengen en tadaa.


Dit was hoe je PomPoms maakt met een kartonnen mal. Je kan ze zo groot of klein maken als je zelf wil door de grote van de donuts aan te passen. Ik heb ook nog een paar hele kleintjes gemaakt maar die staan niet op de foto.

Liefs

Als deel 2 en 3 online staan kan je ze hier vinden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten