1 maart 2016

DIY | Lettertype


Ik zag het laatst voorbijkomen op de blog Wonen Maken Leven, en ik vond het zo ongelofelijk tof. Een eigen letterype maken. En wie had gedacht dat het zo makkelijk zou zijn? Lees snel mee dan vertel ik hoe je zelf een lettertype kan maken.

Hoe maak je je eigen lettertype?

  • Op myscriptfont.com kan je de template downloaden.
  • Print de template.
  • Vul de template in met zwarte pen. Binnen de lijntjes.
  • Scan je template in met een scanner. 
  • Upload het op myscriptfont.com
  • Download je font
  • Installeer je template volgens de instructies van je computer.


Als je zelf een lettertype gaat maken kan je het natuurlijk heel erg simpel houden. Je kan bijvoorbeeld je eigen handschrift gebruiken. Zoals ik heb gedaan. Maar je kan natuurlijk ook helemaal los gaan met mooie letters, het is helemaal wat je zelf wilt.

Heel even dacht ik dat ik jullie mijn lettertype niet in actie kon laten zien omdat ik de scanner niet aan de praat kon krijgen. Maar, ik heb er een foto van gemaakt, hem bijgesneden tot het goede formaat en de helderheid en contrast flink omhoog gegooid. En het werkte! Dus mijn lettertype kunnen jullie in actie zien in de eerste afbeelding van deze post.


Wil je zelf ook een Ikbeneenaapje lettertype maken? Sla dan de volgende foto op op je computer en upload deze op myscriptfont.com.

Ik vind dit zo'n toffe ontdekking. Ga jij nu ook een eigen lettertype maken? Zo ja, wat voor lettertype?

Liefs

2 opmerkingen:

  1. Ik wist niet eens dat dat kon, zo gaaf! Ik zou misschien wel een lettertype van m'n eigen handschrift willen voor persoonlijke maar getypte brieven.

    BeantwoordenVerwijderen