dinsdag 29 maart 2016

DIY Kwastje/Tassel maken


Misschien ken je ze wel, de leuke kwastjes die soms aan tassen hangen of aan sieraden. Ik vind ze heel erg schattig, en wist je ook al dat het heel erg makkelijk is om er zelf eentje te maken? Vandaag laat ik zien hoe je dat doet, het enige wat je nodig bent is wol en een schaar. En je handen natuurlijk


Wikkel heel erg veel wol om je vingers heen. Daarna haal je het van je hand af en knip je het in het midden open. Het beste kun je hiervoor wol gebruiken die niet heel erg pluizig is, dat zorgt voor een mooier resultaat.


Zo ziet het er dan uit als je het hebt opengeknipt. Een grote massa draadjes. In het midden knup je daar nog weer een ander draadje omheen zodat je als het ware twee bosjes draad hebt.


En dit is alweer de laatste stap. Je vouwt de twee bosjes draad nu naar elkaar toe en daar knoop je dan nog een ander draadje stevig omheen om er echt een kwastje van te maken. Als je er een goede stevige knoop in hebt gelegd kan je deze draadjes gewoon afknippen.


Maak nog een knoopje in de draadjes die naar boven steken en klaar is je kwastje alweer. zo heb je het supersnel gemaakt. Heel erg leuk om te gebruiken voor bijvoorbeeld aan je sleutels, dan raak je ze ook niet meer zo snel kwijt in je tas.

Liefs Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten