dinsdag 8 maart 2016

5 tips voor het maken van een Moodboard


Moodboards maken is iets wat ik altijd al graag gedaan heb. Jaren geleden heb ik hier een blog over geschreven en het leek me wel is een keer tijd voor een update. Ik deel vandaag 5 van mijn beste tips voor het maken van een mooi Moodboard.

Eerst zal ik nog even kort vertellen wat je allemaal nodig bent voor het maken van een moodboard. Voor het maken van een moodboard ben je maar weinig nodig: 

  • Afbeeldingen uit tijdschriften of van het internet
  • Lijm, plakstift werkt prima
  • Papier van een formaat naar wens, ik gebruik A3


Bedenk van te voren waar je inspiratie voor wilt 

Ga je bijvoorbeeld je kamer opruimen en veranderen, dan kan je opzoek gaan naar ideeën voor je kamer. Wil je inspiratie voor je blog of je website dan kan je hier ook rekening meehouden terwijl je aan het zoeken bent naar afbeeldingen. Alles kan, er zijn geen regels.

Plan van te voren waar je alles gaat plaatsen

Begin niet meteen met het opplakken als je klaar bent met het zoeken van afbeeldingen. Leg alles rustig neer, bekijk wat je sowieso gaat gebruiken en denk na over de opstelling. Hierboven kan je een voorbeeld zien van een moodboard dat ik heb gemaakt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. 


Gebruik alleen afbeeldingen waar je je goed bij voelt

Nu je al je afbeeldingen van tumblr/pinterset/tijdschriften hebt gehaald is het tijd voor de volgende stap. Als je naar je moodboard kijkt is het natuurlijk heel belangrijk dat je je er goed bij voelt. Je wilt er tenslotte inspiratie mee opdoen of ideeën van krijgen. Dan is het belangrijk dat je alle afbeeldingen mooi vindt. Weg dus met de afbeeldingen waar je teveel over twijfelt.

Maak gebruik van Washi Tape en/of sticker

Afbeeldingen alleen kan soms een beetje saai zijn. Daarom vind ik het erg leuk om washitape toe te voegen. Hiermee kan je simpel wat kleuren toevoegen aan je moodboard. En stickers zijn eigenlijk kleine afbeeldingen en passen dus helemaal goed bij een moodboard.


Hang hem op / Bewaar hem in het zicht

Om optimaal te genieten van je moodboard kan je hem natuurlijk het beste ophangen op een duidelijke plek waar je hem vaak zal zien. Als je een moodboard maakt met motivatie voor school kan je hem bijvoorbeeld ophangen bij je bureau.

Dit zijn mijn tips voor het maken van een mooi moodboard. Hebben jullie de blog ook al gelezen waarin ik 5 ideeën geef wat je kan doen met stickers?

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten