dinsdag 8 december 2015

Dagboek Bijhouden || Tips en Tricks


Al een paar jaar lang hou ik een 'dagboek' bij. Ik weiger om het een dagboek te noemen, maar voor het gemak ga ik dat toch doen vandaag. Ik hou dus al een paar jaar een dagboek bij, vandaag tips en tricks om een dagboek bij te houden

Bron foto

Algemene tips en tricks: 


Het dagboek
Zorg dat je een dagboek hebt waar je je goed bij voelt. Als je een met eens slot wil, koop een met een slot. Als je een gewoon schriftje ook prima vind, gebruik dan lekker dat. Het is belangrijk dat je het fijn vind om in te schrijven, anders ga je het ook niet gebruiken. Mijn eisen voor een dagboekschrift zijn heel simpel: een harde kaft en niet al te dikke lijnen.

Geen verplichting
Voor mij werkt het niet als ik het als een verplichting ga zien. Daarom noem ik het geen dagboek, want dan voel ik me verplicht om het elke dag te doen, en dat vind ik niet fijn. Ik schrijf over het algemeen om de dag, dat vind ik heel erg fijn. Als het een verplichting is zijn we sneller geneigd om af te haken, omdat het dan niet meer goed voelt, omdat het niet meer mag maar omdat het moet. En niemand houdt van dingen die moeten.

Een plek
Ik schrijf graag op bed, vlak voordat ik ga slapen om mijn hoofd eventjes helemaal leeg te maken. En dan ben ik weer lekker rustig. Schijf op een plek waar je je er fijn bij voelt, ik ben graag alleen als ik schrijf zodat ik zeker weet dat niemand mee leest. 
Als mijn vriend er is en ik schrijf leest ie vaak mee, en hij weet heel goed dat ik dat niet fijn vind, maar volgens mij is ie gewoon veel te nieuwsgierig.

Een naam
Ik vond het fijn om mijn dagboek een naam te geven, zo voelt het als een vriendin met wie k aan het schrijven ben en niet als een stuk papier. Maar dit ligt natuurlijk helemaal aan jou, als je het fijn vindt gewoon doen en anders niet. Ik begin altijd met hallo... en Hallo dagboek vind ik zo stom klinken.

Bron

Help, waar moet ik over schrijven?


Gevoelens
Ik schrijf graag over mijn gevoelens, omdat het me helpt om ze een plekje te geven. Ik word er rustig van en kan daardoor beter met dingen in mijn omgeving omgaan

Een verhaal
Ik schrijf graag verhalen. Ik bedenk niet wat ik van tevoren ga schrijven, het komt wel als ik bezig ben. Probeer het is een keer wie weet heb je er wel een leuke hobby bij.

Over je dag
Persoonlijk vind ik het niet zo fijn om te praten over de dingen die ik heb gedaan. Maar het kan jou juist wel rust geven om te praten over wat je hebt gedaan. 

Dit zijn kort wat tips en tricks over het bijhouden van een dagboek. Ik kan hier nog veel meer over schrijven, maar voor vandaag laat ik het zo

Liefs,

Anouk

2 opmerkingen: