donderdag 3 september 2015

Update || Bloemenpersen + Inplak tip


Een hele lange tijd heb ik jullie hier al een blog laten zien over bloemenpersen, en dat ik dat heel erg tof vind! Vandaag laat ik jullie een update zien, en vertel ik hoe ik de bloemen in de boekjes plak. Veel lees plezier!

Hierboven zie je alle bloemen die ik tot nu toe a in mijn mini herbarium heb geplakt, een spaanse madelief, een boterbloempje en een vergeet-me-nietje.


Hier kun je zien hoe een bloem eruitziet als hij net vers uit de bloemenpers komt. Als hij goed droog is dan valt hij gewoon uit zichzelf van het kartonnetje/vloeipapiertje af. Welke hangt af van waar hij is blijven plakken.

Inplaktip


Om je bloem in te plakken heb je een paar dingen nodig, een gedroogd bloem, lijm, washi tapen natuurlijk een schriftje om hem in te plakken.


Om hem in te plakken smeer je gewoon met je prit stift wat lijm op de pagina en je legt je bloem erop. vervolgen doe je je boekje dicht en druk je hem eventjes stevig aan.


De laatste stap is om het steeltje vast te plakken met een stukje washi tape, dit ziet er een heel erg schattig uit en twee geeft het bloemetje een beetje extra stevig.


Ik vind het erg tof om te doen, een kleine hobby waar je weinig tijd aan kwijt bent en vooral een proef is voor mijn geduld. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik na een tijdje vergeet dat ik er een bloem in heb gedaan en dan is het een mooie verassing welke bloem erin zit!

Heel veel liefs,

Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten