19 september 2015

Back to School || Saaie schriften en boeken pimpen


Anouk had laatst een tof artikel gepost waarin ze een saai schrift heeft gepimpt. Ik 'pimp' mijn schriften en boekenkaften al jaren op mijn eigen manier en door Anouk kwam ik dus op het idee om het met jullie te delen.


Ik heb eerst mijn boek gekaft zoals ik dit normaal ook doe, maar dan met een extra laag onder het kaftpapier. Ik heb kranten gebruikt maar je kan ook dubbel kaftpapier gebruiken. Dit is omdat sommige kaften doordrukken als je er iets opzet met watervaste stift.

Bij deze foto hierboven kan je de krant zien zitten onder de kaft. Als je dit niet mooi vindt, dan kan je het de krant ook kleiner knippen.

Daarna heb ik met watervaste stift stippen op mijn kaften gezet. Dit kan met veel ruimte uit elkaar, dicht op elkaar en zou zelfs met allemaal andere vormpjes kunnen.
Deze is nog niet af, maar als je weinig ruimte tussen de stippen laat, duurt het natuurlijk iets langer.
Dit is een voorbeeld van een schrift.Dan is dit dus het eindresultaat:Nou denk je misschien, maar dat kost hartstikke veel tijd. Dat klopt, maar ik ga er ook niet speciaal voor zitten. Langzaam verder in het jaar 'pimp'  ik steeds meer kaften onder de les, na de les, als ik ergens moet wachten. Ik zeg niet dat je onder de les je kaft moet gaan pimpen, maar als je echt niets anders te doen hebt, ga dan maar los. Tip: leraren stellen het meestal niet op prijs als dit onder hun les gebeurt ;)
Zo als je ziet heb ik nog best wat lege kaften en ik heb ook nog genoeg lege schriften dus hier ben ik nog wel even zoet mee.

Succes, EvauGeen opmerkingen:

Een reactie posten