5 september 2015

AppeltaartJaja, ik heb gister appeltaart gemaakt. Ik ga met jullie delen hoe ik dit gedaan heb, hoe er allemaal uit zag, en ik ga vertellen hoe het smaakte ;) Ik kan niet echt zeggen dat ik een recept met jullie deel, want ik gebruik een pak van Koopmans appeltaart, en daar staat het recept zelf op.Overzicht recept

Benodigdheden
- 1 pak Koopmans appeltaart
- 175 gram roomboter of magarine
- 1 kg appels
- 50 gram suiker
- 75 gram rozijnen (dit heb ik niet gebruikt, maar wil je dit wel, dan moet je de rozijnen circa 15 minuten laten wellen in lauwwarm water)
- 2 / 3 theelepels kaneel
(alles op kamertemperatuur)


Ik heb appels gebruik van onze eigen appelboom, ik weet helaas niet wat voor appels het zijn, maar een kilo Goudrenet of Elstar appels bijvoorbeeld zijn altijd goed.


Ik heb de appels goed gewassen en daarna geschild, het klokhuis er uit gehaald, in partjes en daarna is stukjes gesneden.Ik heb een aardappelschilmesje gebruikt om te schillen en een groter mes om te snijden.


Ik heb citroen over de gesneden appels gedaan zodat ze niet zo snel bruin worden, maar bij deze appels werkt dat blijkbaar niet zo heel goed.Verwarm de oven voor op 180 graden.


Als je bakpapier knipt die iets groter is dan je springvorm, kun je het papier met de rand om de bodem klemmen, zo gaat de taart niet zo aan de bodem van de springvorm kleven.
De rest van het bakpapier wat er omheen blijft zitten, kun je er zo afknippen.


Daarna heb ik de springvorm ingevet.


Toen heb ik het beslag gemixt in een kom met een mixer met deeghaken. Doe 175 gram (zachte) boter in de kom, ⅔ ei en de appeltaart mix.


Daarna maak je met ⅔ van het deeg de bodem en de zijkant van de springvorm, zorg dat er zo min mogelijk gaatjes of dunne plekken in de bodem zitten voor de stevigheid van de taart.Ik heb koekjes verkruimeld door koekjes in een dubbel plastic zakje te doen en er met de deegroller stuk te slaan. Ik heb de bodem en de zijkant met de kruimels bedekt zodat de natte appels de bodem niet te slap maken.Toen heb ik 50 gram suiker en 2 / 3 theelepels kaneel aan de appels toegevoegd, doe dit meer of minder naar smaak. Goed roeren en dan in de springvorm doen.


Verdeel de appels in de springvorm maar druk ze niet te hard aan, anders gaan ze in de bodem en druk je de lucht eruit.


Nu kan je het overige beslag gebruiken om één van de bekende appeltaart vormen te maken met slierten. Strijk daarna het overige ei er over heen zodat het deeg mooi bruin en lekker knapperig wordt.

Stop de taart 60/75 minuten in de oven op 180 graden. Mijn taart heeft 70 minuten erin gezeten, maar het hard iets korter gekund, want hij is best wel donker geworden.Mijn zusje en ik hebben hem al geproefd en het is een prima taart, echt zoals je van appeltaart verwacht. Veel bakplezier!

Liefs Evau
Geen opmerkingen:

Een reactie posten