donderdag 16 juli 2015

DIY || Kookschriftje


Koken is natuurlijk super leuk, voornamelijk als het gaat om het bakken van koekjes en taartjes, maar dat kunnen we niet zonder de recepten. En die zoeken we allemaal op op internet. Daarom laat ik vandaag zien hoe je super simpel een heel tof kookboekje kan maken.Wat ben je nodig?

- Schriftjes met een ruwe voorkant (zodat je er op kan schrijven met stift) - Hema €1,95
- Potlood (voor de schets)
- Fineliner en zwarte stift


Zoek een leuke quote op op het internet, en teken die op d voorkant, dit is mijn schets. Hij is een beetje lastig te zien omdat het met potlood is gedaan.


Zo zag mijn boekje eruit nadat ik de quote had ingekleurd met een zwarte stift, je kan dit natuurlijk doen zoals je het zelf leuk vind, ga helemaal los met meerder kleuren of hoe het bij simpel zwart.


We beginne op de eerste pagina met een inhoudsopgave, zodat we al onze recepten makkelijk weer terug kunnen vinden in het boekje. Zet onder aan de pagina in het hoekje het pagina nummertje.Ik begon met een recept voor pannenkoeken, en versierde de pagina met twee heel mooi getekende pannen, want pannen heb je nodig om een pannenkoek te kunnen bakken.

Dit is hoe ik mijn eigen kookboekje maakte, je kan je eigen favoriete recepten erin zetten, en het versieren zodat het helemaal bij jou past!

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten