zaterdag 13 juni 2015

DIY ♥ Bloemenpers


Sinds een poosje heb ik ontdekt dat wij thuis een bloemenpers hebben liggen. Vandaag laat ik jullie zien hoe simpel het eigenlijk is om daarmee gedroogde bloemen te maken. Gedroogde bloemen zijn heel erg mooi voor bijvoorbeeld DIY projectjes


Dit is hoe een bloem er uit gaat zien als hij er heel even in zit, deze bloem heb ik gisteren geplukt en erin gedaan. Je kunt zien dat hij al plat is, maar gedroogd is hij zeker nog niet dan moet je hem toch echt een paar weken laten staan.


Wat het het voor zin? Als je een bloem plukt en hem niet op water zet, dan droogt de bloem natuurlijk helemaal uit, en niemand vind dode bloemen mooi.  Als je ze droogt blijven ze daarna echter superlang mooi, de kleur blijft behouden en ze gaan niet rotten doordat er geen water meer in zit!


Hoe doe je dat nou? Echt waar het is super easy, je gaat je tuin in en je plukt een paar bloemen. Heb je geen tuin, dan ga je naar het dichtsbijzijnde park/grasveld en pluk je daar bloemen. Neem dan wel je pers mee, want de bloemen blijven niet lang mooi nadat ze gepluk zijn!

Ik vind het zelf erg tof om te doen, ik heb nog maar 2 bloemen gedaan, ik kwam op het idee doordat bij mijn vorige flow en herbarium boekje zat, die zal ik binnekort even laten zien

Liefs, Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten