26 februari 2015

Copyright op foto's?! + 5 Sites voor gratis Stockphotos


Omdat ook op foto's copyright geld mag je niet zomaar alle foto's op je blog gebruiken. Het werkt zo dat je de foto mag gebruiken als je toestemming hebt van de fotograaf of als bij de foto staat dat je hem mag gebruiken mits je een linkje plaats naar de oorspronkelijke foto. Anders mogen ze een boete vragen, lees dus snel mee hoe je dit kan voorkomen!
Je kan dit voorkomen door foto's zonder copyright te gebruiken. Als jullie zelf ook een blog hebben of foto's willen gebruiken voor commerciƫle doeleinden, dan is dit lijstje met handige websites misschien wel heel erg fijn. Ik heb wat zitten googelen. En deze 5 sites vond ik zelf erg fijn voor gratis foto's.

gratis-fotos-voor-op-je-blog-creative-common

flickr.com 
Niet alle foto's op deze site zijn gratis, maar er zijn er wel heel erg veel . Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het vakje Creative Commons aan te vinken. De foto's waar dit op zit mag je namelijk gratis gebruiken.

http://www.everystockphoto.com/

http://www.rgbstock.com/

http://www.stockphotosforfree.com/ 
Deze site is niet mijn grootste favoriet, je kunt zoeken in een paar thema's.

[Picture: Roundel with roses and thorns]

http://www.fromoldbooks.org/ 
Van deze site ben ik fan :) Het zijn afbeeldingen uit oude boeken voordat er wetten waren over de copyright van foto's daarom zijn ze allemaal gratis te downloaden! Een heel klein nadeel, er staat wel een klein tekstje over de foto, maar dat vind ik nog niet mega storend.

Dit zijn alle sites die ik graag wil gaan gebruiken, als je googeld kun je er natuurlijk nog veel meer vinden, maar deze leken mij op het eerste gezicht erg fijn.

byee

Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten