28 november 2014

Bijzondere Woorden


Guten Tag! (ik heb geen Duits, maar ik heb mijn zusje er net wel mee geholpen en ik had het meteen fout, maar nou en :))

Ik doe de laatste tijd mijn best om wat nieuwe woorden te gebruiken. Of eigenlijk zijn het geen nieuwe woorden, want die kan ik toch niet verzinnen maar oude woorden die ik normaal nooit gebruik. Wow, dit klinkt wel heel vaag.

Ik bedoel dus woorden die de meeste mensen niet gebruiken, maar die ik leuk vind klinken!
Hier zijn een paar van de leukste:

1. Potverdrie!
Potverdriedubbeltjes is ook leuk. Je gebruikt het als er iets misgaat, maar dat wist je waarschijnlijk al.

2. Aardappelhoofd!
Dat is om iemand uit te schelden. Olifantenkont mag ook. Ik heb laatst gezegd dat ik het meer wilde gebruiken, maar dat heb ik eigenlijk niet gedaan. Het is alleen wel een belediging voor meneer Aardappelhoofd van Toy Story om iemand te beledigen met zijn naam..

3. Vuile lysosoom!
Dat is ook om iemand uit te schelden. Vorig jaar hadden we het met biologie onder andere over lysosomen. Dat zijn dingen in een cel die alle rommel afbreken. Mijn leraar vond toen dat we als we iemand wilden uitschelden diegene een vuile lysosoom moesten noemen. (Niet Enzlin, Eefje 2 en ik xo Anouk)

4. Toedels!
Dat kun je gebruiken als je afscheid van iemand neemt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en heel misschien kun je een van deze woorden zelf ook nog een keer gebruiken! Ook kun je als je wil nog een leuk woord in de reacties zetten :)

Toedels!
Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten