30 mei 2014

Enge beestjesHet is heerlijk weer, lekker warm en een zonnetje. Er zijn overal weer bloemetjes en alles is groen. Ik word er helemaal vrolijk van en jullie hopelijk ook! 
Er is alleen één nadeel: de beestjes... Ze komen je kamer binnen als je slaapt of komen langs als je lekker ligt te zonnen. Maar hier komt de redder in nood! Een leerzame blog over wat je tegen al die enge beestjes kan doen.

Muggen
Het schijnt dat muggen worden aangetrokken door je lichaamsgeur en die komt door de bacteriën op je huid. Een tip is dus: minder zweten! Ja, ik weet het, dat is een slechte tip. Een betere tip is meer wassen of meer deo spuiten. Wat altijd helpt is natuurlijk muggenspray. Andere tips: als het niet te warm is, draag kleding die armen en benen bedekt en mijd de dageraad en de schemering, dan zijn muggen het actiefst. 

Ben je toch gebeten? Niet krabben! Ja, ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je gaat krabben verspreid je het vergif en dan blijft je muggenbult alleen maar langer. 


Wespen
Een wesp steekt alleen als hij zich bedreigd voelt, ga hem dus niet slaan! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten trekt zoetigheid wespen aan. Dat moet je als je buiten eet dus bedekken. Je kunt het ook gebruiken om een wesp te vangen door snel een deksel op een potje jam of zoiets te gooien. Parfum trekt ook wespen aan, dus je deo helpt tegen muggen maar niet tegen wespen. Verschrikkelijk ingewikkeld. Een laatste goede oplossing: gillend wegrennen! 


Vliegen
Een vlieg wordt aangetrokken door licht, warmte en voedsel. De beste oplossing is dus: bivakkeren in een lege koelkast. Dat is niet heel aantrekkelijk, dat snap ik dus daarom heb ik nog meer tips. Je kunt vliegenspray gebruiken, maar dat moet je alleen buiten doen. Het kan namelijk ook giftig zijn voor mensen.. Je kunt ook zo'n kleefstrip gebruiken, dat is heel effectief. Het is alleen best zielig, want de vliegen blijven nog even leven en zo'n ding in je huis is ook erg smerig, vind ik (slechte ervaringen mee). Je kunt ook een vliegenlamp gebruiken, die elektrocuteert de beestjes, dat vind ik ook zielig en dat is ook smerig (ook slechte ervaringen mee). De beste oplossing vind ik een hor. Dan komen de vliegen je huis niet meer binnen, ze hoeven niet dood maar wij hebben er geen last meer van! 


Nou dat was het weer, ik hoop dat jullie er iets aan hebben.
Veel plezier met dit mooie en hopelijk beestjesloze weer!x Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten